понедельник, 12 ноября 2012 г.

Пишемо диктант...


     9 листопада 2012 року, в День української писемності та мови, співробітники бібліотеки-філії №4 взяли участь у проведенні радіодиктанту національної єдності. Бідьшість читачів, яким було запропоновано написати диктант, зацікавились можливістю таким чином перевірити  знання української  і підтримати свою рідну мову. Після закінчення учасники диктанту ще довго не розходились: перевіряли правила за підручниками, обговорювали акцію, і це в значній мірі сприяє єднанню народу,  відродженню інтересу до рідної мови, її витоків.


Літературний фестиваль.


Під час проведення літературного фестивалю «Мова – життя основа», присвяченого Дню української писемності та мови, бібліотека – філіал №2 (вул.Щепкіна,10 Красногвардійського району) використала цікаву форму пропаганди літератури, а саме: музично – поетичну акварель. 
Організатори заходу мали на меті ознайомити учнів НВК № 51 з молодими талановитими авторами, переможцями різних творчих конкурсів, поєднати прозу, поезію і пісню.
Гостями заходу були: Олександра Бедрась, Любов Масловська, Анатолій Цепаєв та Олег Мелещук; лунав голос Ліни Костенко, яка читала твори зі збірки «Річка Геракліта».


пятница, 9 ноября 2012 г.

КУКЛА В БІБЛІОТЕЦІ

   В рамках цільової програми «Творча молодь – погляд у майбутнє через прекрасне» у читальному залі бібліотеки-філії №15 Дніпропетровської централізованої  бібліотечної  системи  для    дорослих   (ж/м Ігрень)
8 листопада 2012р. було проведено майстер-клас під назвою «Веселі ідейки».
     Проводила цей майстер-клас викладач образотворчої студії  дитячої музичної школи №17 Соколовська Тетяна Леонідівна. В його проведенні прийняли участь учні 6 класів НВК №122, які разом з викладачем вчилися робити ляльки-мотанки, обереги.
     Це заняття настільки захопило дітей, що вони захотіли створити творчий гурток під назвою «Берегиня». Діти – учасники майстер-класу – творчі натури – самі пишуть вірші, дуже активно приймають участь в заходах, які проводить бібліотека. Вони люблять читати книжки, про що свідчать часті відвідини ними  бібліотеки.
     Запрошуємо до нашої бібліотеки, до гуртка «Берегиня» всіх, хто бажає творити диво своїми руками.



четверг, 8 ноября 2012 г.

Літературне кафе

    В бібліотеці-філіалі №5 відбувся круглий стіл «У майбутнє – з бібліотекою». Учасниками круглого столу стали читачі бібліотеки, журналісти, політолог, педагог, письменниця, колеги з  центральної міської бібліотеки. Продовженням заходу стало запрошення присутніх до літературного кафе, де їм було запропоновано взяти участь у пізнавально-кулінарній та літературній вікторинах через розважально-пізнавальну гру.