вторник, 29 января 2013 г.

Бібліотечні вечорниці в Таромському.


    З легкої руки завідуючої бібліотекою-філіалом №18 Галини Іванівни Цумер в Таромському біля стін бібліотеки відбулись народні гуляння "Таромські вечорниці". Галина Цумер каже, що на підготовку свята пішло чимало часу: «У бібліотеці ми перегорнули силу-силенну матеріалу. Йдеться про традиції, фольклорний спів, обрядові страви. З давніх часів, коли в українців з’явилися перші ознаки соціального розшарування, виникла й різниця у святкуванні. Новий рік, Різдво у містах зустрічали урочистими виставами, балами, а село поринало в атмосферу веселих вечорниць, які тривали до Масляної».
    Підтримала ідею завідуючої бібліотекою і громадськість Таромського: школи, громадські організації, соціальні місцеві служби, настоятель місцевого храму  отець Борис, а також  депутат Дніпропетровської міськради Валерій Явтушенко.
         Весело, з співами і варениками, з іграми у сніжки і задиристими гуморесками пройшло свято у Таромському. Хочеться вірити, що ці вечорниці стали першою і не останною ластівкою у справі відродження народних традицій.






Комментариев нет:

Отправить комментарий