вторник, 25 марта 2014 г.

Ми тебе не забули, Тарасе!

    В бібліотеці-філіалі №19 (м.Дніпропетровськ, вул.Будьонного,17) відбулась низка заходів, присвячених 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка. Оформлено книжково-ілюстровану виставку "Вічно живе серце народу"  та виставку однієї книги  "Кобзар":Свічка генія".


    Для учнів СШ №91 та №93 проведено бенефіс однієї книги "Книга, що стала знаменням" ("Кобзар"), літературну подорож "Ми тебе не забули, Тарасе", літературно-мистецьку годину "Шевченко: поет і художник". Учаники з цікавістю слухали розповідь провідного бібліотекаря Задорожної М.І.  про різні видання "Кобзаря".  Особливо їх зацікавило перше видання, фототипія якого була представлена на виставці. Можливо, дещо новою була для них розповідь про подорож Шевченка нашим краєм. З задоволенням слухали поезію, а також виступ учнів музичної школи, які виконували пісні на слова поета.




   Приємно, що дехто з присутніх знали Шевченка як художника. Учні активно приймали участь в вікторинах, конкурсах. При підготовці заходів була використана література з фонду ЦБС.
   В бібліотеці проведено опитування "Чи давно ви читали Шевченка", що викликало всплеск цікавості до творів класика і до його творчості взагалі.








Комментариев нет:

Отправить комментарий