вторник, 20 мая 2014 г.

Великий і вічний, невичерпний і нескінченний

      
До 200-річчя Кобзаря бібліотека-філіал № 10 (ж/м Фрунзенський  вул.Шолохова,7) провела літературний вечір   «Великий і вічний, невичерпний і нескінченний»




       Читачка бібліотеки Болтянська Валентина Яківна розповіла про життєвий шлях Великого Кобзаря. Вірші читали Швєцова Лариса «Якби ви знали паничі…», Ярошенко Людмила «Сон», Таран В.Г. «І мертвим, і живим, і ненародженим…».
«Амурський соловей» Георгій Арсентієвич Мазуренко заспівав під супровід гітари Волкова Юрія Михайловича всіма любиму пісню на слова Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий» та «Думи мої, думи».


      Онискевич Ельвіра Миколаївна представила всім присутнім книгу-раритет із сімейної бібліотеки. Видання Т.Г.Шевченка 1914 року, надруковану до 100-річчя Кобзаря. Було наголошено, що всі вірші мають дату написання, а також дату і місце першого друкування. Не стримавши хвилювання Георгій Мазуренко попросив дозволу прочитати декілька віршів з цієї книги.

          Ніна Василівна Лукьянова представила книгу «Шевченкіана в екслібрисі» та виконала дуетом з Юрієм Сергійовичем Марченко пісню «Зоря моя вечірняя».

       Лариса Олексіївна Яворська прочитала свій вірш «Шевченко – трибун народу», написаний до славного ювілею.


       Прем’єру пісні «Гімн Тарасу» на вірші Ніни Кулініченко виконав Юрій Марченко.
На завершення вечора всі присутні переглянули документальний фільм «Сходження до Кобзаря» про ювілейну альпініаду-2014, присвячену 200-річчю Великого Кобзаря.



Бібліотека презентувала інформаційний список літератури «Народився, щоб осяяти Україну» (Шевченкіана Олеся Гончара).

Комментариев нет:

Отправить комментарий