понедельник, 17 февраля 2014 г.

Рецепт від Меркулової Л.Г.

АДЖИКА "КИТАЙСЬКИЙ СОУС"

Кажуть, що цю аджику подавали в палацах  китайських імператорів.
Для приготування цієї аджики нам потрібно:
- помідори 500гр.
- цибуля 400гр.
- солодкий перець 6шт.
- гострий перець (чілі) 5-6 шт.
- чорний перець 8 горошин
   - імбир 0,5 чайн. ложки,
                                                                          або шматочок свіжого
                                                                     - гвоздика 2шт
                                                                     - оцет 1 склянка
                                                                     - цукор 0,5 склянки
                                                                     - кориця 0,5 чайної ложки
                                                                     - червоний перець молотий
                                                                            0,5 чайної ложки
                                                                     - сіль 1 чайна ложка
                                                                     - олія 0,5 склянки.

Помідори, цибулю, весь перець пропускаємо через
м'ясорубку або блендер. Додаємо імбир, перець горошком, гвоздику, олію. Тушкуємо 30 хвилин. Кришкою не закривати.
Додаємо оцет, молотий перець, сіль, цукор, корицю. Тушкуємо ще 1,5 години, помішуючи.
Готовий соус розливаємо в стерилізовані банки і закриваємо кришкою. Готово!
Зберігати можна і в квартирі, і в погребі. Смакуватиме з м'ясними, рибними, овочевими блюдами. Порадуйте себе і своїх гостей.
Смачного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий