пятница, 29 марта 2013 г.

В.Підмогильний. Син Чаплянських схилів.


    27 березня 2013 р. у музеї історії Придніпровської ТЕС (ж/м Придніпровськ, пл.60-річчя Жовтня) було проведене незвичайне засідання літературної вітальні "Наш знайомий незнайомий земляк", на якому  були присутні члени літературного клубу Придніпровська, працівники дитячої бібліотеки, бібліотеки для дорослих №20 та Будинку культури Придніпровської ТЕС. 
    Засідання вітальні було присвячене вшануванню пам'яті нашого земляка Валеріана Петровича Підмогильного, а провели його працівники бібліотеки-філіалу №20 Дніпропетровської ЦБС  для дорослих (ж/м Придніпровськ, вул.Роторна, 27), бо саме ця бібліотека займається збором інформації та популяризацією творчості письменника.
    На заході демонструвався документальний фільм  під назвою «Розстріляне відродження», знятий Дніпропетровським Телетеатром. Звучали розповіді про життєвий і творчий шлях  письменника та про його трагічну загибель. Була презентована міні-виставка «Син Чаплянських схилів».
    Мета, яку перед собою ставили працівники бібліотеки, - донести інформацію про життєвий шлях В.Підмогильного та зацікавити присутніх його творчістю -   була досягнута.   Після   заходу видано читачам 15 примірників  творів  В.П.Підмогильного, присутні висловили побажання познайомитись ближче з творчістю ще одного свого земляка - І.Сокульського, який разом з сім'єю певний час жив і працював в с.Чаплі.
    То ж будемо чекати на нові зустрічі з творчім колективом бібліотеки №20.

2 комментария:

  1. Таке враження, що бібліотеки застрягли у минулому. Всі заходи, як один.

    ОтветитьУдалить