среда, 9 апреля 2014 г.

«Вдивляється Тарас в майбутнє України".



 Продовчуючи урочисте святкування 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченко, бібліотека-філіал №5 провела літературно-історичну годину «Вдивляється Тарас в майбутнє України".
 З ВПТУ №17 бібліотеку з’вязує давня дружба і саме тому метою заходу організатори (провідний бібліотекар Колеснікова Т., викладач історії Мирошниченко О.В., бібліотекар ВПТУ Макагон І.А.) вбачали ознайомлення учнів з творчістю Т.Шевченка як поета, художника, громадського діяча.

Тарас Шевченко для українців надзвичайно дороге ім’я. Великий поет, гуманіст, демократ. Уся його творчість пройнята пафосом справедливого гніву проти будь-якого гноблення, насилля, проти приниження людської гідності і, водночас, пронизана палкою любов’ю до простого народу. Тому Тарас Григорович та його творчість і зараз сучасні, як ніколи.
Наукові дослідження шевченкознавців, мистецтвознавців, нові опубліковані матеріали допомогли зробити цю літературну годину надзвичайно цікавою, пізнавальною не тільки для учнів, а і більш дорослих читачів, які прийшли до читальної зали,  тільки-но почувши  прізвище Шевченка.


 Велике задоволення фахівці бібліотеки отримали від того, що книжкова виставка-ілюстрація «Уклін та шана Кобзарю» майже миттєво була «розібрана на цитати». Тобто матеріали, які були представлені - книжки, репродукції, факсиміле, газетно-журнальні публікації - читачі взяли з собою для ознайомлення. Ми не заперечували. Адже ж працюємо для наших дорогих читачів!

Комментариев нет:

Отправить комментарий